علت نامگذاری هفته وحدت
هفته وحدت چیست و کدام روزهای ربیع الاول را شامل میشود؟
بر اساس روایات اهل سنت، پیامبر اکرم (ص) در روز 12 ربیع الاول متولد شده است و اهل شیعه تاریخ ولادت ایشان را در روز 17 ربیع الاول می دانند. امام خمینی در 6 آذر سال 1360 شمسی فاصله این چند روز را هفته وحدت نام گذاری کردند.
علت نامگذاری هفته وحدت
انقلاب اسلامی با وحدت و همدلی اقشار و طوایف مختلف محقق شد و منجر به وحدت ملل مسلمانان گردید. این وحدت و همراهی مردم با یکدیگر علیه طاغوت و سلطه های اشغالگران و استعمار موجب پیروزی انقلاب اسلامی گردید. از سوی دیگر دشمنان به دو روش درصدد جلوگیری از وحدت رو به رشد و نوپای ملت های اسلامی برآمدند:
تحریک تعصبات فرقه ای یا شیعه و سنی
تقویت تعصب نژادی و قومی و طایفه ای یا ملی گرایی
هفته وحدت
امام خمینی (ره) در واکنش به این سیاست خصمانه فرمودند:«از ملی گرایی خطرناک تر و غم انگیزتر، ایجاد اختلاف بین اهل سنت و جماعت با شیعیان و القای تبلیغات فتنه انگیز و دشمن ساز بین برادران اسلامی است.
بحمدالله تعالی در انقلاب اسلامی ایران هیچ اختلافی بین دو طایفه وجود ندارد و همه با دوستی و اخوت در کنار هم زندگی می کنند، اهل سنت که در ایران جمعیتش بی شمارند و در اطراف و اکناف کشور زیست می کنند و دارای علما و مشایخ بسیار هستند با ما برادر و ما با آن ها برادر و برابریم و آنان با نغمه های نفاق افکنانه ای که بعضی جنایت کاران و وابستگان به صهیونیسم و آمریکا ساز نموده اند، مخالف اند.
برادران اهل سنت در کشور اسلامی بدانند که عمال وابسته به قدرت های شیطانی بزرگ خیرخواه مسلمین و اسلام نیستند و لازم است مسلمانان از آنان تبری کنند و به تبلیغات نفاق افکنانه آنان گوش فرا ندهند. من دست برادری به تمام مسلمانان متعهد جهان می دهم».(صحیفه امام، ج13، ص 209 و 210)
به همین دلیل چون برگزاری دو جشن برای میلاد پیامبر در تاریخ 12 ربیع الاول بر طبق روایات اهل سنت و 17 ربیع الاول براساس روایات شیعه مناسب نیست، امام خمینی(ره) در تاریخ 6 آذر سال 1360 فاصله این دو روز در هر سال قمری را هفته وحدت نامگذاری کردند تا در سراسر جهان با تشکیل اجتماع و کنگره اسلامی و برگزاری جشن، علاوه بر تحکیم وحدت و برادری اسلامی، به پیشرفت انقلاب جهانی اسلام کمک شود.
از آن تاریخ تاکنون در ایران و کشورهای اسلامی هفته وحدت با شکوه تمام برگزار می شود.
?کانال های عطرکوثر
?سروش:
?آپارت:
?بله:
?ایتا:
?وبلاگ:
https://atrekowsar.kowsarblog.ir/
?لینک دونی: